Въпроси

Теми
 
Задайте въпрос

Основни въпроси

О: Такава промяна е възможна, след като бъде информиран екипът на Прознание минимум 24 часа преди това и след съгласуване с учителя.

О: Адекватното време за събиране на участниците е желателно да бъде не повече от 5 минути след обявеното начало на урока. Ако до 20-тата минута няма участници, учителят може да затвори виртуалната стая.

О: Ще бъдат съгласувани удобен ден и час за двете страни (преподавател-ученик).

О: В случай, че учителят иска да върне обратна информация към родителя, може да изпрати имейл или лично съобщение през сайта, след като съгласува това с екипа на Прознание.

О: Родителят трябва да се запознае с общите условия, етичния кодекс, техническите изисквания и правилата за поддръжка.

О: Учениците се обучават в група. За да се сформира група трябва да има минимум четирима записали се. Максималният брой участници зависи от тяхната възраст - от 5 до 8. Учителите могат да дават индивидуални консултации на учениците и техните родители. 

Услуги и функции

О: Да, учениците ще бъдат компенсирани след съгласуване на удобни ден и час и за двете страни.

О: Учениците могат да предложат на учителя дадена тема, която е свързана със съдържанието на курса. По своя преценка учителят може да отдели време на зададената тема в хода на онлайн сесиите.

О: Да, има такава възможност. Максималният капацитет на една група е 5 участници за предучилищна възраст и 8 за останалите курсове.

Технически въпроси

О: За да се регистрирате като родител:
 1. Моля, натиснете бутона за регистрация, който се намира в средата на началната страница.
 2. Въведете желано потребителко име и парола (за по-голяма сигурност трябва да напишете паролата отново в последното поле).
 3. Изберете опцията "Аз съм родител.
  Попълнете Вашите лични данни - имена, рожденна дата, email адрес за кореспонденция.
  Ако желаете, може да въведете и мобилен телефон.
  Ако изберете опцията "Потвърди номера ми с безплатен SMS", ще получите кратко съобщение от нас с четирицифрен код, който може да въведете на следващата стъпка и по този начин ние ще знаем, че това наистина е Вашият номер и на него ще можем да Ви изпращаме подсещания за предстоящи уроци.
 4. На следващата стъпка Ви молим да проверите пощата си. Трябва да сте получили email от нас с активационен линк.
  Ако не го намирате в папката си с входящи съобщения, моля, проверете Вашата спам папка - възможно да е там.
  Ако го няма и в спам папката, можете да получите нов email като последвате линка "Не получих email, изпратете ми нов.".
 5. Email-ът ще изглежда по този начин. Последвайте линка в него.
 6. След като натиснете линка за активация в писмото, системата ще потвърди регистрацията Ви.
  На този екран имате достъп до видеото как да си добавите дете в системата (youtu.be/2fGDL2z_8H8).
О: За да се регистрирате като ученик:
 1. Моля, натиснете бутона за регистрация, който се намира в средата на началната страница.
 2. Изберете опцията "Аз съм ученик".
 3. Попълнете своите данни и потвърдете чрез бутона "Завършете регистрацията".
 4. Имате ли навършени 18 години?
  • Ако сте потребител под 18 години, за да използвате услугите на сайта, е необходимо съгласието на родител или друг Ваш законен представител. Въведете данните на свой родител/настойник и посоченият от Вас възрастен ще получи на електронната си поща покана за регистрация и/или връзка, с която да активира профила Ви, свързвайки го със своя.
  • Ако сте потребител над 18 години, можете да пропуснете добавянето на родител. На имейл адреса, с който се регистрирахте, ще получите съобщение за активиране на своя профил.
 5. Вашият родител/настойник също е получил писмо на електронната си поща, съдържащо покана от Вас за регистрация на сайта на Прознание.
 6. Вашият родител/настойник трябва да натисне линка за активация. След това той ще бъде препратен към страница в своя акаунт.
 7. Родителят/настойникът Ви трябва да натисне бутона "Приемeте". След натискането му той ще бъде препратен към своето работно табло, където ще види всички регистрирани в системата свои деца.
О: За да регистрирате своете дете:
 1. Ако имате регистрация като родител в системата, можете да добавите и вашето дете или деца.
  На работното табло в долната му част ще намерите контролите за добавяне на свързани потребители
 2. Ще се отвори прозорец, където трябва да въведете двете му имена, дата на раждане, потребителско име, с което ще участва в уроците и парола, с която ще влиза в профила си и натиснете бутона "Регистрирайте акаунт на дете". Не е задължително Вашето дете да има отделен email адрес.
 3. Детето вече е добавено в списъка със свързани с Вас лица на Вашето работно табло.
 4. Детето може да влезе в профила си без имейл адрес, а само с потребителското си име и паролата, създадена от Вас.
О: За да запишете детето си за курс:
 1. Изберете курс, който желаете да бъде посещаван от Вашето дете. Можете да го направите или директно от изведените вдясно курсове на главната ни страница, или използвайки филтрите по клас, предмет, ден и час от седмицата от опциите вляво. Моля, уверете се, че курсът, който избирате, е подходящ за възрастта на Вашето дете.
 2. След като изберете курс, запознайте се с подробното му описание.
 3. Изберете вариант за провеждане на сесиите. След като изберете удобен за Вашето дете ден и часови период, моля, разгледайте точния график на уроците. Всеки урок има точен ден и час на започване, както и с конкретно време на провеждане.
 4. След като имате избран график на курса, натиснете бутона "Включете се в курса".
 5. На следващата стъпка трябва да изберете кое от децата ще бъде записано за съответния курс. Ако желаете повече от едно дете да го посещава, трябва да преминете през процедурата по записване за всяко дете поотделно.
 6. На тази стъпка потвърждавате графика на уроците или избирате нов.
 7. На стъпката "Начин на плащане" избирате начин на плащане (наведнъж или на вноски, ако има такава опция), уверявате се дали са попълнени данните за фактура, как да платите - по банка, с кредитна карта, ePay или PayPal. Ако имате код за отстъпка, тук е мястото, където да го въведете.
О: За да участвате в урок:
 1. Ако се влезли в профила си и сте се включили (или сте включили ваше дете) в урок, в секцията "Работно табло" ще видите всички предстоящи уроци.
 2. Бутонът "Влез" вдясно на Вашия екран ще бъде активиран, когато преподавателят отвори стаята. За да влезете в урока, натиснете този бутон.
 3. Ако няма да можете да вземете участие в урока, моля, натиснете бутона "Пропускам" вляво от бутона "Влез". Това ще изпрати информация на преподавателя да не Ви очаква в конкретния урок. Отписването от урока не означава отписване от целия курс.
 4. От падащото меню в прозореца, който ще се зареди на екрана Ви, моля, изберете една от причините да не присъствате в урока.
 5. След това натиснете бутона "Няма да участвам в урока" и съобщението ще бъде изпратено.
О: За да влезете с профила на детето си:
 1. Ако сте в своя профил, отидете на своето потребителско име, изписано в горния десен ъгъл на страницата, и от падащото меню изберете опцията "Изход".
 2. След като сте излезли от своя профил, в горния десен ъгъл на страницата ще се появи бутонът "Вход". Натиснете го и въведете потребителското име и паролата на своето дете.
О: За да отпишете детето си от курс:
 1. Моля, влезте в своя профил или в този на детето.
 2. Натиснете бутона "Курсове" от менюто вляво. На страницата, която ще се зареди, вдясно имате бутон "Отпиши се".
 3. Натиснете бутона за отписване срещу курса, от който желаете ученикът да бъде отписан.
 4. Потвърдете избора си в прозорчето, което ще се появи на екрана Ви.
 5. Системата ще генерира кратко съобщение, потвърждаващо успешното отписване от курса и той вече няма да бъде видим в списъка с Вашите курсове.
О: Минималните технически изисквания можете да видите тук.

Моля, изчакайте